Floating Gardens: school, kinderopvang en woning in één

Amsterdam is de wijk Sloterdijk flink aan het transformeren: van business district naar wijk met veel diversiteit; woningen, bedrijven waarbij innovatie en creativiteit centraal staat, horeca en andere voorzieningen.

Met de sloop van het kantoorpand aan de Heathrowstraat is een nieuw project van start gegaan die de buurt een flinke opkikker moet geven: Floating Gardens. In totaal moeten er 192 appartementen komen, gecombineerd met een basisschool, kinderdagverblijf en een ondergrondse parkeergarage.

Het wordt de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum. In deze wijk staat voor de toekomst centraal dat wonen en werken gecombineerd gaat worden met veel groen. Floating Gardens gaat deze plannen direct in de praktijk brengen doordat woningen, onderwijs en kinderopvang worden gecombineerd.

De bouw van Floating Gardens is in April van 2021 gestart en wordt een zogenaamd “mixed use” gebouw, waarbij natuur, gezondheid en geluk de uitstraling moeten bepalen. Het in totaal 64 meter hoge gebouw met huur- en koopwoningen op de tweede tot en met de negentiende verdieping zal de nieuwste duurzame ontwikkelingen bevatten: gebruik van diverse duurzame materialen, daken en gevels met zonnepanelen, een WKO-installatie en warmtepompen.

Uiteraard wordt er extra aandacht besteed aan groenvoorzieningen en biodiversiteit: er komen collectieve(dak)tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Aanbevolen artikelen