Gebruik van een bouwkeet

Bij grote bouwprojecten wordt er vaak gebruik gemaakt van een schaftkeet voor de werklieden. Over het algemeen zijn deze wagens erg sober ingericht. Een werkgever heeft immers liever niet dat zijn medewerkers tijdens hun pauze te lang blijven zitten. De minimale inrichting heeft een tafel en stoelen. In veel schaftketen is ook een klein keukentje aanwezig waar een koelkast en een magnetron in staat om etenswaren te koelen of juist op te warmen.

Voor bouwpersoneel is het fijn als de keet comfortabel aanvoelt. Het is immers de plek waar ze even uitrusten van het meestal zware werk, en dan is een ontspannen sfeer belangrijk. Daarom is het leuk om de uitstraling van het interieur wat warmer te maken. Met wat kleine aanpassingen is de inrichting al veel sfeervoller te maken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s of posters aan de muur en placemats op tafel. Let er wel op dat het niet te druk wordt en gebruik rustgevende kleuren.

Behalve de inrichting is de isolatie ook van belang. Tijdens koude dagen moeten de werkers in de keet kunnen koffiedrinken en lunchen in een geriefelijke temperatuur. De meeste bedrijven hebben ook lockers in een schaftkeet, waarin het personeel hun spullen veilig kan opbergen.

Door de aanwezigheid van stroompunten zijn de schaftketen ook ideaal om te gebruiken als kantoortje, jeugdhonk, speelruimte, tuinhuisje, tijdelijke bewoning tijdens bouw of als Tiny house.

Er zijn ook veel mensen die privé een schaftkeet bij een grote verbouwing neerzetten.

Hoe je de keet inricht hangt uiteraard af van de nieuwe functie van de keet. In alle gevallen is veiligheid een belangrijk item. Dit houdt vooral in dat er goed geventileerd moet worden en dat de elektriciteitsleidingen regelmatig gecontroleerd dienen te worden.

Er worden tegenwoordig veel tweedehands schaftketen omgebouwd voor privégebruik. Het is verstandig om de leidingen te laten controleren door iemand die daar verstand van heeft. Kortsluiting in de elektra draden kan erg vervelende gevolgen hebben.

Aanbevolen artikelen