Haal posters van deze iconische bouwwerken in huis

Er zijn een aantal architecturele toppunten die bijna iedereen in ons land kent. Dit zijn de bouwwerken die opvallen door hun unieke constructie, en waar miljoenen ansichtkaarten van verkocht zijn. De liefhebbers van deze monumenten kunnen die uiteraard ook op groot formaat posters aan de muur hangen. Een webshop als Gallerix heeft van onder andere de volgende bouwkundige hoogstandjes posters in huis.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is één van de meest unieke gebouwen ter wereld. Honderd jaar geleden was het bouwplan zo radicaal dat er grootschalige petities tegen de overrompelend hoge, doelloze gietijzeren constructie werden getekend. Nu is de toren hét symbool van Parijs en prijkt hij op meer dan de helft van alle posters van de stad.

De skyline van New York

Misschien één van de bekendste stadsgezichten ter wereld. De stad van wolkenkrabbers begon snel in hoogte te groeien toen het concept van staalbouw werd uitgevonden. Deze gigantische hoogbouwprojecten vormen samen het financiële hart van de wereld.

Het Pantheon

Het Pantheon is één van de mooiste en best bewaard gebleven Romeinse tempels. Omdat het tweeduizend jaar lang goed onderhouden en gerenoveerd is, kunnen bezoekers zich in de verbazingwekkend grote koepel nog steeds in het oude Rome RIjk wanen. En jij thuis ook, als je een poster van het Pantheon ophangt.

De Metrópolis

Een beeldbepalend gebouw in Madrid is de Edificio Metrópolis, gebouwd in de beaux-arts stijl die in de begin van de 20e eeuw populair was. Dit gebouw is ontworpen om er veel ouder uit te zien dan het is en roept een bijzonder sprookjesachtige en nostalgische sfeer op. De uitbundige koepelconstructie die met gouden bladeren versierd is, is een lust voor het oog.

Aanbevolen artikelen