In het verleden waren het eigenlijk altijd mannen die werkzaam waren in de bouw. Tegenwoordig werken er echter ook vrouwen in de bouw. De traditionele mannen en vrouwen beroepen lijken in een langzaam tempo te verdwijnen in een maatschappij welke streeft naar gelijkheid. In de bouwsector stijgt het percentage vrouwen minder hard dan in andere beroepen en hier wordt de nodige aandacht aan besteed. Er heersen nog steeds stereotype beelden over werken in de bouw die zorgen voor terughoudenheid bij vrouwen.

Belang van kleding in de bouw

Het zijn juist de bouwvakkers die erom bekend staan dat ze vrouwen nafluiten en flauwe grapjes maken. In de praktijk is dit duidelijk aan het veranderen maar het imago is hardnekkig.

Voor vrouwen is dit nog steeds een drempel om in de bouw te gaan werken. Het vergt moed en een zekere mate van onverschilligheid om hiermee om te kunnen gaan.

Kleding speelt een belangrijke rol in de bouw. Veel bedrijven verstrekken werkkleding voor het uitvoerend personeel maar dit is niet overal zo. Als vrouw in de bouwsector is het verstandig om jezelf niet sexy te kleden tijden het werk. Uiteraard zal de kleding vooral voor de werkzaamheden praktisch en beschermend moeten zijn.

Welke kleding nodig is hangt natuurlijk ook met het weer samen.

Winterkleding in de bouw

Wanneer je in de winter buiten werken voldoende kleding aan moeten doen om warm te blijven. Er zijn natuurlijk veel winterjassen voor dames te koop, Winterjassen voor dames op de bouw moeten in ieder geval niet lang zijn. De kans dat je erover struikelt of ergens tussen komt te zitten tijdens een klus is te groot. Er zijn ook korte winterjassen voor dames die er stoer uitzien en comfortabel zitten. Bovendien hebben deze winterjassen voor dames vaak ook handige zakken waar je belangrijke items in kwijt kunt.

Mensen die in de bouw werken zijn lichamelijk actief en daardoor is het van belang om ook de winterjassen voor dames van goede kwaliteit te kopen. Synthetische stoffen veroorzaken bij veel mensen overmatig zweet.

Zomerkleding in de bouw

In de zomer is het helemaal belangrijk om kleding te dragen van stoffen die transpiratie absorbeert. Katoen is hiervoor erg geschikt.

Voor het werk is beschermende kleding nodig voor mannen en vrouwen dus korte rokken en mouwloze hemdjes zijn alleen hiervoor al niet de juiste kleding voor vrouwen in de bouw. En natuurlijk is het uit den boze als een man denkt seksistische opmerkingen tegen een vrouwelijke collega te kunnen maken, maar toch is het voor alle partijen om verschillende redenen beter om lange broeken en bovenkleding met lange mouwen te dragen.

Aanbevolen artikelen