Tips om je huis te decoreren

Een nieuw huis voelt als een leeg canvas: helemaal leeg en klaar om ingericht en aangekleed te worden door de nieuwe bewoners. Voor de meeste mensen is het een droom om hun huis helemaal naar eigen smaak in te richten, maar voor sommige mensen kan het ook erg lastig zijn en weten ze niet waar ze moeten beginnen. Bovendien kunnen ze soms ook te maken hebben met regels van huiseigenaren die het lastig maken om er écht je eigen plekje van te maken. Wij geven tips over hoe je dit toch naar je eigen smaak kunt inrichten!

Wat te doen als je geen gaatjes in de muren mag maken?

Sommige bewoners van huurhuizen zullen hier ongetwijfeld wel van gehoord hebben: de huiseigenaren willen vaak liever niet dat er gaatjes in de muur gemaakt worden om bijvoorbeeld een schilderij of andere decoratie op te hangen. Zo jammer, want een kale muur staat erg ongezellig en je wilt van je huis ook wel iets persoonlijks maken. Toch kun je dit simpel oplossen: door posters online te bestellen heb je een zeer uitgebreid aanbod aan verschillende prenten en geef je je huis gegarandeerd een chique en gezellige uitstraling! Het allergrootste voordeel van posters zijn dat je geen gaatjes in de muren hoeft te boren, dus ook als je net je muren gestuukt hebt en je deze mooi glad en egaal wilt houden. Koop simpelweg wat powerstrips bij de bouwmarkt om ze op te hangen, deze geven geen vlekken op de muur en zijn sterk genoeg om zelfs de grootste en zwaarste posters te dragen.

De allermooiste posters online

Online zijn er natuurlijk tal van prachtige posters te vinden. Daarom zal er voor iedere stijl en smaak wat wils zijn! Wil je bijvoorbeeld je keuken een gezellige uitstraling geven? Hang dan posters op met afbeeldingen van groente of fruit, of van een mooie cocktail. Het leuke van posters is dat ze betaalbaar zijn en dat je ze zo vaak kunt wisselen als je zelf wilt zodra je erop uitgekeken bent. Ze zijn geschikt voor iedere ruimte (behalve de badkamer), zoals bijvoorbeeld een kantoor aan huis die wel wat aankleding kan gebruiken, of een kinderkamer, toilet of slaapkamer. Posters hebben bovendien de eigenschap om lang mooi te blijven, tegenwoordig zijn ze van goede kwaliteit waardoor ze niet verkleuren en zijn ze op zulk dik papier geprint dat ze ook niet snel zullen scheuren of vouwen.

Matte versus glanzende posters

Het leuke van posters is ook dat je zelf kunt kiezen op wat voor papier je het gedrukt wilt hebben. Ga je voor een glanzende poster? Dit wordt vaak gebruikt voor muziekposters en zorgt ervoor dat de kleuren kristalhelder zijn! Matte posters daarentegen zorgen voor een vintage en iets doffere uitstraling, maar ook dat kan een erg mooi effect geven. Bovendien zul je op matte posters nooit vingerafdrukken zien! Er is eigenlijk geen foute keuze, volg je eigen smaak en bepaal zelf wat je het mooist vindt staan in jouw interieur.

Aanbevolen artikelen